Software nyheder

31 december 2006 - Udgivelse af File Renamer 3.0

Efter halvandet år uden udgivelser af nyt software fra PublicWare, kommer der nu en ny version af File Renamer. Med revisionen har der primært været fokus på at få introduceret to nye tiltage i File Renamer: At få gjort programmet flersproget og få flyttet programmet til et mere tidssvarende installationssystem.

Den uden tvivl største ændring i den nye version af File Renamer, er at programmet er blevet gjort flersproget. Dette betyder at du som bruger nu enkelt kan vælge hvilket sprog File Renamer køre med, enten på engelsk eller dansk. Fra et brugerperspektiv er der ikke så meget nyt i det. File Renamer har lige fra version 1.0 fandtes i en engelsk og en dansk udgave. Det nye er at sproget i programmet kan skiftes direkte i File Renamer mens programmet anvendes, og at begge sprog versioner er samlet i det samme installationsprogram. Fra PublicWare udviklers side er den flersproget understøttelse til gengæld en længe ventet funktion. På grund af de to sprog versioner har File Renamer altid været et trælst program at lave nye versioner af. Alle ændringer skulle enten foretages to steder, eller også skulle hele programmet oversættes på ny, hvilket er en tidskrævende opgave. Med den flersproget understøttelse er der kun en udgave af File Renamer at udvikle på. Resten bliver håndteret af sproget systemet.

Den anden store ændring er introduktionen af et nyt installationssystem. Det gamle system var et meget simpel installationssystem, hvis udvikling for længst var blevet indstillet. Det gamle simple system har fungeret ganske udmærket med det var efterhånden ønskeligt at kunne gøre nogle flere ting. Derfor er det gamle installationssystem blevet erstattet med et nyt og mere moderne system. Det nye system hedder NSIS og er udviklet af Nullsoft. Systemet er fleksibelt og brugermæssigt langt mere tidssvarende end det gamle installationssystem.

Den nye version af File Renamer introducere ikke nye omdøbningsfunktioner. Enkelte problemer og uhensigtsmæssige ting ved de eksisterende funktioner er dog blevet rettet. Derudover er der sket mindre ændringer og tilføjelser forskellige steder i programmet. De fleste er forholdsvis små ændringer, men de skulle gerne gøres brugen af File Renamer nemmere. Alt i alt er der dermed ikke sket store revolutionen for brugerne i File Renamer 3.0, men programmet er blevet forbedret på en række punkter.

Produkt information
Produkt download