PublicWare nyheder

14 oktober 2004 - PublicWare flyttet til ny server

Efter 11 uger på en midlertidig server, blev PublicWare webstedet endelig flyttet til sit nye hjem den 26 september. De 11 uger er gået med at skaffe en ny server, konfigurere og test den, så den var klar til drift. Email systemet var det første som flyttede til den nye server, efter at den havde være i test drift en uges tid. En uge senere var det så web systemets tur til at blive flyttet. Hele flytte processen forløb uden problemer, og efter 2 uger køre serveren stadig fejlfri.

I forhold til den gamle server, som blev stjålet, har den nye server flere fordele. Den har bedre datasikkerhed, den bruger mindre strøm og så er den en smule kraftigere. At datasikkerheden er blevet forbedret betyder at serveren nu bedre kan håndtere hardwarefejl og strømafbrydelser. Dette skulle gerne resultere i bedre oppe tid for serveren, og dermed færre og kortere nedbrud af webstedet. At den bruger mindre strøm gør at den bliver billigere at holde kørende. Den mindste af fordelene er at serveren er en smule kraftigere. Den gamle server havde ikke performance problemer, og den ekstra kapacitet giver dermed ikke de store fordele. Men det giver da mere tolerance over for eventuel pres på serveren.

Sidste men ikke mindst er den nye server bedre sikret mod fysisk indbrud. Samtidig er sikkerhedsprocederende omkring databehandling også revideret, sådan at data tab er begrænset til et minimum. De nye tiltag vil forhåbentlig forhindre at PublicWare, kommer i samme situation som da den gamle server forsvandt.

Med den nye server er der dermed fulddamp på PublicWare igen, og udviklingen af software er dermed i gang igen.